Hvad gør man med sin terasse når den er fyldt med alger??

De fleste husejere kender til problemet med alger på fliserne i indkørslen eller terassen. Det er nærmest et evigt tilbagevendende problem, og noget der kan være til stor gene, både at se på, men også farligt for personer der måske ikke går så godt.

Fliser kan blive glatte. Som i virkelig glatte. Vejret i Danmark har det med at være vådt, og det, i kombination med nedfaldsblade, pollen og meget andet, som vi selvsagt oplever flere gange om året i Danmark, kan skabe dumme og farlige situationer.

Heldigvis kan man relativt nemt rense sine fliser. En højtryksrenser er et godt sted at starte, men selv med kraftige mundstykker og højt tryk, kan det være svært at komme til bunds.

Derfor er der specialiserede firmaer, der med teknologisk udstyr og masser af kraft, kan rense helt til bunds og efterfølgende behandle fliser, sådan at alger ikke kommer igen.

Med andre ord kan problemerne forebygges, men det kræver altså en ordentlig fliserensning, der er så “grov” at den tager alt med. Fliserne skal efterbehandles med nogle kemikalier, og nogle tilfælde også med en hinde af stenmel, som lukker det yderste lag på stenene ordentligt. Gøres dette ikke rigtigt, risikere man at skulle starte forfra året efter.

Husejere har længe sukket efter en løsning på de her problemer. For relativt få penge kan man altså få et professionelt firma til både at rense og imprægnere, men også tage ansvaret for, at det bliver gjort rigtigt.

 

Skriv et svar

Facebook