Værktøjstendenser i 2016

Når vi kaster et blik tilbage på 2016, vil langt de fleste nok være enige i, at det har været et år præget af flere negative begivenheder end positive. Men én ting, der var positivt i år, var alle de nye og gode tendenser, vi så i værktøjsverdenen!

Batterier er vejen frem

En af tendenser er værktøj, der har droppet ledningerne. Idéen med værktøj, der kører på batteri, er ikke en nyhed – men realiteten har længe været, at det har været svært for batteridrevet værktøj at kunne klare selv de mest basale opgaver. Det hører heldigvis fortiden til, for batterierne er blevet meget bedre, og flere producenter har gjort det muligt at købe sæt, hvor batteriet passer til flere maskiner. Tag eksempelvis 5-pak håndværkersættet fra Bosch, hvor man får bore-/skruemaskine, multi-cutter, radio, bajonetsav og lygte, der alle kører på den same type batteri (som man i øvrigt får tre eksemplarer af i sættet). Man undgår at skulle bekymre sig om alle de forskellige ladere og batterier, man ellers skulle have haft med til de forskellige maskiner. Det kan klart anbefales at lede efter et ordentligt værktøjssæt, hvis man er gør-det-selv-typen.

Lettere kan være godt!

En anden tendens, som blev tydelig i 2016, var lettere maskiner – og den hænger til dels sammen med batteriteknologien. Tungt har normalvis været et tegn på kvalitet, men nu går trenden mod mindre og lettere værktøj. Det er bl.a. lettere batterier og nye motorer, der gør det muligt for producenterne at lave ”letvægts”-værktøj.  Materialer er også i en konstant udvikling mod lettere og stærkere, og mindre værktøj er smart, hvis man har et projekt og skal løfte en boremaskine hele dagen.

Komfort er kommet i hovedsædet

Det er lige meget, om man er gør-det-selv-mand eller professionel – det skal være behageligt at bruge de ting, man benytter sig af til et projekt. Masser af produkter, der er blevet designet med de professionelle in mente, har haft komforten i fokus. Heldigvis er det muligt for alle at finde de produkter, som professionelle handler. Det er bl.a. arbejdshandsker, der er blevet meget bedre. De er nu tilpasset specifikke opgaver og kan fungere i forskellige vejrforhold, så man kan beskytte sine hænder og få arbejdet gjort.

Smartphonen på arbejdspladsen

En sidste trend, der er stærkt på vej, er at anvende sin smartphone sammen med sit værktøj. Idéen er, at en app på telefonen kobler telefon og værktøj sammen, så smartphonen kan agere som et mere avanceret display for værktøjet. Ryobi har lavet en serie, der hedder Phone Works, og om end teknologien er helt ny og kunne have brug for lidt finjustering, kan man rent faktisk benytte sin smartphone i forbindelse med Ryobis maskiner. Afstandsmåler, infrarødt termometer, fugtmåler, laservaterpas og inspektionskamera er nogle af de ting, som smartphonen kan hjælpe med at visualisere.

Det bliver spændende at se, hvordan sådanne systemer kommer til at se ud i den nære fremtid – for der er ingen tvivl om, at de er på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *