Skift bank og spar flere tusinde kroner

Ny banktest fra Forbrugerrådet Tænk viser, at de fleste danskere kan spare flere tusinde kroner årligt på at skifte bank. Særligt boligejere kan få store besparelser

Forbrugerrådet Tænk har lavet en ny banktest, som viser at specielt boligejere kan spare op til 25.000 kroner årligt på at skifte bank.

Også boliglejere og folk med en mindre økonomi kan få gode besparelser, ved et bankskifte.

Testen dækker over 26 banker og deres priser, og her kan du blive klogere på, hvilken bank du skal skifte til for at få den største økonomiske gevinst.

Jyske banker er billige

Langt de fleste danskere vil få besparelser ved at skifte bank. Men særligt folk som er kunder hos Lån og Spar Bank, Danske Bank eller Totalbanken vil sandsynligvis kunne mærke en forskel, da disse banker ligger nederst på listen.

Er du derimod kunde hos Lægernes bank, Jyske bank eller Salling Bank skal du være godt tilfreds. Lægernes bank løb nemlig igen i år med titlen som Danmarks billigste bank. Dog skal du være læge eller gift med én for at få lov til at være kunde hos dem.

Er dette ikke tilfældet, kan listens andenplads måske være noget for dig. Jyske Bank ligger nummer to på listen, og er derfor den billigste bank i Danmark, der er tilgængelig for alle. Tredjepladsen kan Salling Bank glæde sig over.

Både Jyske Bank og Salling Bank er fra Jylland og det tyder altså på, at de jyske banker generelt er billigere end de sjællandske og fynske.

De mindre, jyske banker ligger nemlig i toppen af listen, som er udviklet af Forbrugerrådet Tænk.

Særligt store besparelser til boligejere

Det er særligt boligejere, som kan glæde over en stor årlig besparelse ved at skifte bank.

Boligejere kan typisk forvente en økonomisk gevinst på mellem 8.000 og 12.000 årligt ved et bankskifte. Familier med ejerboliger kan derimod spare helt op til 25.000 kroner årligt, ligesom andre danskere muligvis kan spare endnu mere afhængigt af økonomi.

Boliglejere med en mindre økonomi er typisk dem, er kan spare mindst. Men som projektleder i Forbrugerrådet Tænk Lars Baadsgarrd slår fast, så kan alle altså spare penge ved at skifte bank.

Har du en mindre økonomi kan du forvente en besparelse på mellem 1.000 og 3.000 kroner, og selvom det ikke er i nærheden af de 25.000, så er det stadig en fin sum penge, som kan blive dine ved blot at skifte bank.

Skift bank eller kræv bedre priser af din nuværende

Hvis du ønsker at skifte din bank, kan det gøres let og smertefrit. Normalt er det nemlig gratis at lave et bankskift, medmindre der eksempelvis skal lukkes lån.

Skab først og fremmest et overblik over markedets priser og tjek renter og gebyrer, hvis du har planer om at optage lån.

Du kan også vælge at gå en anden vej, før du tager beslutningen om at skifte bank. De fleste banker hader at miste kunder, så hvis du beder din nuværende bank om bedre priser, er der chance for at de vil matche konkurrenterne for at beholde dig som kunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *