Bliv klogere på hårde hvidevarernes mærker og standarder

Når man handler dyre hårde hvidevarer, er det vigtigere end nogensinde før at have styr på mærkater og standarder, som tilsammen indikerer produktets kvaliteter og egenskaber. Disse er nemlig langt den største faktor, når prisen skal sættes, og således er disse vigtige at have in mente, når der handles. Prisen kan nemlig variere, men mærkater og standarder er det faste holdepunkt, man som forbruger har. Ligeledes er disse standarder et pejlemærke for, hvor mange penge du kan spare, når du sammenholder med dine nuværende maskiner. Disse indikerer nemlig vandforbrug og strømforbrug.

 

Er du på udkig efter nye hårde hvidevarer, fordi det er på tide at få skiftet de gamle maskiner ud, så kan du med fordel benytte dig af online rabatkoder, som findes til Skousen på denne side samt til WhiteAway hos Rabatbanditten.dk.

 

Det betyder energimærket

Når du handler hårde hvidevarer, er det vigtigt, at du tilsidesætter det faktum, at de bedste maskiner også er de dyreste. For vælger du rigtig med hensyn til energimærkning, så vil den højere prise tjene sig selv ind – ligesom at du også vil gøre miljøet og kloden en tjeneste. Tommelfingerregel er nemlig, at desto højere energimærkning, som rangeres fra A+++ og ned til G, desto bedre for miljøet, og desto billigere i drift er maskinen. Derudover er de højest rangerede maskiner også i højere kvalitet, og levetiden er derfor oftest længere.
Helt generelt er der også et par estimater, som indikerer, hvor meget du kan spare for hver af dine forskellige hårde hvidevarer:

For vaskemaskinen er det svært at finde maskiner, som ikke er kategoriseret som mindst A. Med mærket A+++ sparer du dog yderligere på regningerne, mens der også findes maskiner med mærket A-40% eller A-50%, som indikerer at maskinen enten sparer 40% eller 50% mere energi end en A-mærket maskine. For opvaskeren og køle-fryseskabet er tendensen nogenlunde den samme, hvor du ved at gå fra A til A+++, kan spare op mod henholdsvis 150 kroner og 250 kroner om året.

For tørretumbleren, som typisk er husets største energisluger, er det enormt vigtigt først og fremmest at overveje, om du bruger den rigtigt. For ligeså ofte kan danskere tørre tøjet ude i vinden fremfor at bruge og slide på den dyre maskine. Det er bedre for tøjet. Med hensyn til forbruget kan du regne med, at den billigste maskine koster 2 kroner per tørring, mens andre kan bruge op mod 8 kroner per tørring. Tørrer du derfor tøj 100 gange om året, så kan du forvente en årlig besparelse på op mod 600 kroner. Det er således mange penge taget den 10-årige levetid i betragtning.

Køb maskiner med Svanemærket eller Blomsten

Du kender sikkert Svanemærket. Dette stempel er det nordiske miljømærke, som betyder, at maskinen efterkommer nogle særlige, skærpede krav. Ligeledes findes også EU’s Eco-label, Blomsten, og sammen indikerer disse to mærker at produktet er blandt de laveste brugere af energi- og vandforbrug blandt udvalget på markedet. Dette er værd at gå efter, når du køber hårde hvidevarer, hvis du ønsker at gøre noget godt for miljøet gennem dit eget forbrug i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *